Tak trochu jiný pohled na jarní očistu
Sluneční světlo, je léčivý dar, NE nezpůsobuje rakovinu. Lidé s rakovinou kůže jsou nezdraví, a nemá to nic společného s barvou pleti (lidé v Africe nemají rakovinu kůže a v USA mají lidé s tmavou barvou pleti nejvyšší výskyt rakoviny kůže). To, na čem zejména záleží, je co jíme (jíme každý den, celý život) a zejména fakt, zda jsme toxičtí, či nejsme (resp. zda jsou toxiny vylučovány přes kůži)…., co všechno toxicitu v našem těle způsobuje je všeobecně známé téma. Kůží vylučované toxiny se při pobytu na slunci „upečou“ a vznikají kožní buňky způsobující melanom. Existuje mnoho kultur třetího světa, které jsou celé dny na slunci a nepoužívají žádný ochranný krém. Zase, nemá to nic společného s barvou pleti, jelikož nejvyšší počet rakoviny v moderním světě je u lidí s tmavou barvou pleti. Jde o moderní výživu a životní styl, který je zabíjí. Opalovací krémy
jsou jednou z nejtoxičtějších věcí, které na svoji kůži můžeme dát.
Způsobují více rakoviny kůže, než cokoli jiného. Přečtěte si jejich
etiketu. Tyto chemikálie se vtírají a „zapékají“ do kožních buněk.
Naší přirozeností je být na slunci. Bez dostatku sluníčka přicházejí
různé druhy fyzických, psychických a emocionálních problémů
(kosti se změkčují, deprese, hladina hormonů a imunita klesá,…..)
a lidé onemocní. Na druhé straně lidé, kteří CHODÍ na slunce,
mají více energie, silnější imunitní systém, jsou méně nemocní,
mají hustší a silnější kosti, silnější svaly, bohatší krev, zdravější
nervy,…
Nejlepší opalovací krém je z přírody. „Primitivní“ národy
ani zvířata nepoužívají opalovací krémy a rakovinu kůže
nemají. O jaké jde tajemství? Svůj „opalovací krém“
získávají z toho co jí = pokrmy ze zelených listů. Ty
obsahují CHLOROFYL. Právě díky chlorofylu se křehké
rostliny ani na horkém slunci nespálí a nezvadnou. Tato
kouzelná látka, která chrání rostliny, chrání i nás, když
ji začneme konzumovat. Zelené potraviny (zejména
Chlorella a šťáva z mladého ječmene) jsou jedlým
„opalovacím krémem“, který nás ochraňuje zevnitř.
Podrobný soupis všech úžasných účinků těchto dokonalých potravin
do tohoto sdělení nepatří, níže uvedu jen základní informaci pro ty,
kteří se ještě s tímto zázrakem neseznámili.
(Čím se sladkovodní řasa Chlorella a Mladý ječmen od sebe ve
svém složení liší?
Obě zelené potraviny mají ve svém složení mnoho společného
(například vitaminy, minerály, stopové prvky, chlorofyl,
aminokyseliny a nukleové kyseliny). Řasa obsahuje, na rozdíl
od Mladého ječmene, například vlákninu, přírodní antibiotikum,
CGF (růstový faktor, který čtyřnásobně urychluje růst normální
střevní flóry). Mladý ječmen má ve svém složení oproti řase
navíc mohutné antioxidanty (GIV a SOD) a vysoké množství enzymů.
Je vhodné užívat řasu chlorellu i Mladý ječmen dohromady?
Užívání samotného Mladého ječmene či řasy chlorelly je vždy pro organismus významným přínosem, nicméně používání obou zelených potravin v kombinaci je tím nejlepším, co můžete pro své tělo z hlediska zdraví udělat. Užíváte-li zelené potraviny společně, nemusíte používat tak velké dávky a účinek zelených potravin se v tomto případě násobí.)
Je nejvyšší čas pustit se do jarního úklidu v nás samých. Pro očistu naší tělesné schránky jsou skvělým rejžákem, saponátem i tabletkou přinášející potřebnou výživu právě chlorella a šťáva z ječmene. Díky této tělesné očistě se očistí i naše psychika a emoce a odměnou nám bude zdravé tělo, úsměv na rtech a radost ze života.
Pokud se na sluníčku budete chtít něčím namazat, zvolte kokosový olej, olivový olej, konopný… nebo opalovací oleje od pana Karla Hádka (ty mám nejraději). Naše pokožka se po natření doslova raduje, protože oleje pokožku chrání, pěstí a vyživují a naše smysly si užívají, neboť tyto oleje jsou voňavé. Bylinkově – čistě přírodně voňavé.
Přeji Vám všem hodně sluníčka, krásně prožité jaro, kdy se probouzí příroda (probuďme v sobě vše dobré = zdravé), hodně elánu a chutě do dalších krásných ročních období, chuť žít a tvořit a k tomu všemu hlavně radostnou mysl.
Báječné dny všední, sváteční, pracovní i dovolenkové přeje Vlaďka Břachová
P.S. Některé výše uvedené informace jsem v průběhu mnoha let čerpala zejména z:
-
Zázračná detoxikace, S. Robert Morse
-
Desetidenní očista těla, Peter Glokman
-
Uzdrav se sám, Markus Rothkranz
-
12 kroků k syrové stravě, Viktoria Boutenko
-
Cesta, Brandon Bays
-
a mnoho, mnoho dalších knih, kurzů a seminářů