Zelené potraviny a malé děti

Trend GREEN FOODS

Řada odborníků na výživu po celém světě začíná prosazovat tzv. trend green foods (zelených potravin). Jeho hlavní zásadou je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Zelené potraviny jsou vysoce komplexní,  což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla, jsou schopny optimalizovat tělesné funkce a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a zdravý život. Za zelené potraviny v syrovém stavu můžeme samozřejmě považovat čerstvou zeleninu, té ale nejsme schopni za den sníst dostatečné množství. Naopak dostatek potřebných živin najdeme v mladém ječmeni a řase, která se nazývá Chlorella pyrenoidosa.

CO JSOU TO ZELENÉ POTRAVINY

Zelené potraviny organismu poskytují komplexní služby. 

Dokáží organismus dokonale vyčistit od jedovatých látek,

těžkých kovů, nežádoucích balastních usazenin ve střevech.

Doplňují veškeré vitamíny, minerální látky, stopové prvky

a antioxidanty, dále pak aminokyseliny, nukleové kyseliny.

Bohatě jsou zastoupeny enzymy.  Nesmírně důležitá je

přítomnost chlorofylu. V případě řasy pak i vláknina

a takzvaný růstový faktor, který významně podporuje

obnovu přirozené střevní mikroflóry. Zelené potraviny

obsahují i velice zdravé nenasycené mastné kyseliny.

Zelené potraviny jsou zásadotvorné, zabraňují překyselení těla.

JAKÝ JE PŘÍNOS ZELENÝCH POTRAVIN U MALÝCH DĚTÍ?

Především ihned eliminují škodliviny, které jsou v jejich tělíčkách. Těm škodlivinám, které jsou přijímány potravou, nápoji a vdechovaným vzduchem, případně i přes jemnou pokožku, zabraňují v jejich ukládání do kostí, lymfatického systému, podkoží, jater a vůbec do všech systémů a orgánů. Vláknina řasy vyvazuje těžké kovy a odvádí je pryč z organismu. Podporou vylučovacích funkcí jak trávicího systému, tak vylučovacích funkcí ledvin se daří odstraňovat ty škodliviny, které se na vlákninu řasy nenavazují.

 

Zelené potraviny obecně dodávají rozvíjejícímu se imunitnímu systému, do něhož každou chvíli těžce zasahují neustále přibývající pravidelná očkování, sílu rychleji dozrát a tak se snadněji vypořádat s reakcemi ma očkování a okolní podněty virové, bakteriální, plísňové a parazitární. Navíc dodávají nezbytné živiny, které v přirozené stravě chybí a které jsou nesmírně důležité pro správný vývoj a růst.

 

Zelené potraviny podporují i tzv. psychomotorický vývoj. To znamená rozvoj koordinace pohybů a zároveň i abstraktních funkcí mozku odpovědných vývoj logického myšlení, představivosti, mluvení, paměti.

 

Udržováním pořádku v trávicím traktu  (správného složení střevní mikroflóry) a v játrech mírní až odstraňuje projevy alergií. Pochopitelně předchází vzniku všech infekčních onemocnění. A když se náhodou nějaké objeví je jeho průběh mírnější a kratší a nemusejí se nasazovat antibiotika. Zelené potraviny také pomáhají při hojení následků nejrůznějších úrazů, odřenin, popálenin, ale i závažnějších jako jsou zlomeniny. Obsahují totiž velké množství chlorofylu a živých enzymů.

 

Jak vidíte zelené potraviny přinášení kvalitu do života nejen dospělých, ale i dětí.

 

Děti mohou začít užívat zelené potraviny ihned po odstavení od mateřského mléka. To je nejvhodnější doba pro začátek pití nápoje ze zeleného ječmene. Děti můžeme seznámit s chlorelou, tak že ji podrtíme mezi dvěma lžičkami a přidáme do kaše nebo přesnídávky.

Malé děti přijímají chlorellu velmi dobře ,snadno ji označují za zelené bonbonky. Podrcenou chlorelou také můžeme posypat chleba s máslem nebo zamíchat do sýra. Zelený ječmen můžeme z počátku rozmíchávat v jiných nápojích nebo zelený nápoj dát do neprůhledné lahvičky s brčkem.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now