top of page

Celoroční detoxikace? Osobní zkušenost

Včera jsem sdílela článek s názvem „Jarní očista - tak trochu jiný pohled a souvislosti“. Dneska bych to ještě chtěla doplnit o následující informace a osobní zkušenost.

Bude řeč o očistě a o Zelených potravinách (šťáva z mladého ječmene a řasa Chlorella pyrenoidosa). V tom NEJŠIRŠÍM POJETÍ zelené potraviny SYTÍ A ČISTÍ organismus zároveň. Každá buňka stejně jako celý organismus potřebuje hodnotnou stravu a dokonalé vylučování. JEČMEN A CHLORELLA organismus společně SYTÍ. Organismus můžeme vyživit zelenými potravinami a k tomu si přidejme kvalitní stravu, dle naší individuality.

Zelené potraviny obsahují veškeré vitamíny, minerály, stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny, nukleové kyseliny, enzymy, nenasycené mastné kyseliny... a dokážou nás vyživit, protože jsou KOMPLEXNÍ A PŘIROZENÉ.

JEČMEN A CHLORELLA organismus společně ČISTÍ – detoxikují. Detoxikace je proces – základní pochod, který zaručuje buňkám jejich normální zdravé fungování a množení.

Detoxikace pomocí ječmene spočívá zejména v podpoře přirozených metabolických pochodů a podpoře činnosti všech vnitřních orgánů, tzn. i těch, které mají na starosti detoxikaci těla.

Pomocí chlorelly dochází k detoxikaci organismu zejména díky obsahu vlákniny. Vláknina je třívrstvá a má obrovskou schopnost vázat na sebe toxické látky (včetně záření) a vyvést je z těla ven.

Je jaro a mnohé z nás to vede k nějaké té jarní očistě. Zopakovala jsem základní informace o tom, co kvalitní a čisté zelené potraviny umí, neboť tím chci připomenout potřebu tělo detoxikovat PRŮBĚŽNĚ (a to právě velmi dobře zelené potraviny umí), KAŽDODENNĚ, ne jen 1 – 2 x ročně nějakou kúrou. To je taky důležité a potřebné, ale samo o sobě to nestačí.

A nyní jedna z mých posledních zkušeností, prožitků a uvědomění: V minulosti jsem praktikovala různé způsoby detoxikace organismu, dlouhodobě užívám zelené potraviny, můj jídelníček není špatný, naopak je většinou (až na nějaké výjimky) celkem šetrný k mému zažívacímu traktu. V posledních cca 3 letech (ani už přesně nevím) děláme s manželem vždy na jaře a na podzim 10denní očistu organismu dle Petera Glickmana. Tento způsob nám momentálně nejvíce vyhovuje.

Každá detoxikační kúra má jiný průběh, zažívám jiné stavy. Při této poslední detoxikaci jsem zažila dva „perné dny“. Měla jsem opravdu velmi silné, zřejmě metabolické bolesti hlavy, akutní stavy nevolnosti, bušení srdce a vysoký tlak. Celkově jsem byla „nepoužitelná“. Trvalo to dva podvečery a večery, kdy to bylo nejsilnější. Třetí den to již sláblo, až to nakonec zcela odeznělo. V těch kritických chvílích jsem vedla rozhovor se svým tělem a říkala: „Tak jo, když jsi vždy vydrželo a zvládlo zpracovat a vydržet vše, co jsem ti připravila a poslala ke zpracování (šupla do pusy i s vědomím, že to není zrovna zdravé), tak já to teď, když se toho toxického, nepotřebného a tělo zatěžujícího zbavuješ, taky vydržím.“

Nepíšu vám to proto, abych vás postrašila, či odradila od detoxikačních kúr, ale naopak, abych vám přiblížila, jak moc máme těla zatížená a jak je potřebné jim ulevit, pomoci a dělat to průběžně (to platí pro všechny, nejen pro ty, kdo užívali či stále užívají nějaké léky). Já osobně dávám tělu možnost se detoxikovat průběžně (pomocí ječmene a chlorelly), i silněji nárazově (různé kúry), dělám to různým způsobem léta a stále je co čistit. Prostě žijeme v době Jedové a taky Stresové. Je potřeba zbavovat tělo toxických látek průběžně a nezapomenout, že velmi jedovatým toxinem je také špatná nálada. Je důležité vnímat život v souvislostech, tzn. řešit svoji stránku fyzickou, ale současně i stránku duševní. Neoddělitelně to spolu souvisí.

Pokud vás tématika detoxikace a výživy prostřednictvím zelených potravin zaujala a chtěli byste vědět více, neváhejte se na mě obrátit. Rovněž pravidelně probíhají různé přednášky na toto téma, kde přednáším nejen já, ale i další zelených potravin znalí lidé.

Do Plzně několikrát v roce přijíždí MDDr. Iva Černá přednášet na různá témata zdraví v souvislosti s pomocí a užíváním Zelených potravin. Její článek na téma čištění zubů s pomocí Zelených potravin si můžete přečíst zde.

Termíny přednášek pravidelně zasílám zaregistrovaným odběratelům newsletteru a budou uváděny v sekci Semináře a přednášky.

Přeji krásné dny,

Vlaďka Břachová

Nejnovější
Archiv
Tagy
bottom of page