top of page

Máme rádi své tělo alespoň jako své auto?

Nějakou dobu ve mně probíhal vnitřní rozhovor na téma Zdraví.


Zdraví (tím mám na mysli to, co někdo nazývá životní energií, životní esencí…), které, dokud jsme naživu, máme stále v sobě, které je stále přítomné, neztratili jsme ho, nepřišli jsme o něj. Jde jen o to, že to stále přítomné Zdraví nemá velmi často možnost se v plné své kráse a síle projevovat.


Posledním impulzem k tomu, abych sedla a „dala vše krátce do slov“, byl rozhovor s mojí dcerou. Byl to impulz k tomu, abych znovu prověřila platnost „své Pravdy“, abych tu svou Pravdu s odstupem doby, s novými

informacemi, s novými zkušenostmi… prozkoumala ze všech stran. Stalo se. A jak to dopadlo?



„Moje minulá Pravda“, prověřená mojí zkušeností a sdílenými zkušenostmi mnoha lidí a novými informacemi, je i „Mojí současnou Pravdou“. A ta je takováto:


I přesto, že se nám v současné době nabízí mnoho možných způsobů jak být zdraví, jedno je stále platné. Naše těla, stejně jako těla všech živých organismů, musí být živena kvalitní, komplexní, nutričně hodnotnou, vyváženou a netoxickou stravou a musí být průběžně čištěna (nestačí očista jednou, dvakrát do roka).


Toto pravidlo platí i u „neživých organismů“, např. automobilů. Moderní luxusní vůz nepojede, pokud mu nedáme potravu v podobě nějaké kvalitní pohonné hmoty, a nepojede, ani když bude mít sice plnou nádrž, ale bude mít zcela ucpaný výfuk. A když mu dáme pohonné hmoty, ale ne olej a vodu a … bude se zadírat, přehřívat, poškozovat.


Když bude mít ucpaný výfuk částečně, potom taky nepojede tak, jak by to jinak dokázal, atd. ... Základním potřebám automobilu jsme mnozí schopni porozumět

daleko lépe a rychleji, a hlavně je prostě bez dalšího zvažování nejen bereme na vědomí, ale také naplňujeme. Jinak řečeno dobře víme, že chceme – li se svézt, je potřeba natankovat a…



No, a stejné je to s naším tělem. Chceme- li radostnou životní jízdu, pak nejprve naplňujme základní potřeby a teprve potom vylaďujme a posilujme jednotlivé části těla přírodními preparáty apod..


Podporujme Zdraví, nebojujme s nemocemi.


Pokud nejsou naplněny základní potřeby těla, je to jeden z důvodů, proč se to stále přítomné Zdraví nemá možnost projevit v plné své kráse a síle.


Naopak, když jsou naplněny základní potřeby, naše tělo dokonale ovládá způsoby, skrze které lze proměnit nemoc a nevyrovnanost zpět do harmonického stavu, a to bez výjimky.


Závěrem zopakuji to, co jsem již v minulosti psala.


Naše tělo je Dům našeho života. Tak o něj pečujme a mějme ho rádi (alespoň jako svá auta), protože největším bohatstvím je, když máme zdravá, vyrovnaná těla.


O tom, jak kvalitně a jednoduše vyživit a vyčistit naše nutričně podvyživená a zanesená těla, se dočtete zde v mém dříve publikovaném článku "Moje osobní zkušenost a postoj".

A nyní na úplný závěr ještě připomínám, že je potřeba pečovat nejen o své fyzické tělo (kterému jsem se dnes věnovala zejména), ale také o stav energetického systému našeho těla, o naše emoce, o to, čím se zabývá naše mysl, protože


Celkové Zdraví = Rovnováha na všech rovinách našeho bytí (fyzického, energetického, psychického, duševního…).


Pokud máte nějaké dotazy či nejasnosti a máte zájem se setkat, ozvěte se, ráda se vám budu věnovat.


Přeji Radostnou životní jízdu.



Srdečně Vlaďka Břachová

Nejnovější
Archiv
Tagy
bottom of page